Demo

Nieuws

Reizigerstunnel Den Haag HS schuift op zijn plek

Reizigerstunnel Den Haag HS schuift op zijn plek

De make-over van station Den Haag Hollands Spoor is in volle gang. Eén van de grote veranderingen straks is de doorgetrokken reizigerstunnel, die het Stationsplein met de Waldorpstraat verbindt. Komend weekend schuift deze nieuwe tunnel vanaf de voorbouwlocatie naar zijn definitieve plek. Een operatie die ruim 150 uur duurt. De voorbereidingen startten gisteren, woensdag 22 november, met de sloop van de sporen en het ontgraven van het baanlichaam.

Lees meer

Nut en noodzaak van een goede projectoverdracht

Nut en noodzaak van een goede projectoverdracht

Na jaren bouwen komt het einde van je bouwproject nu eindelijk in zicht. Hoera! Dat wil zeggen: de bouw is bijna afgerond, een aantal projectmedewerkers is inmiddels naar een ander project vertrokken, en de ingebruikname staat voor de deur. Maar…je project moet nog overgedragen worden. Aan een beheerder, onderhoudspartij of afnemer. En dus moeten er aflever- en opleverdossiers geleverd worden en de beheerder vraagt om een overdrachtsdossier. Ai. Dat wordt nog een hoop werk. Had je dit nu maar vanaf het begin van het project meegenomen en bijgehouden.

Lees meer

Een bouwproject overdragen: hoe doe je dat? (sept 2016)

Een bouwproject overdragen: hoe doe je dat? (sept 2016)

Hoe manage je het overdrachtsproces van een groot bouwproject? Hoe zorg je ervoor dat alle informatie en juiste techniek meekomen in dat proces? Twee veelomvattende zaken wanneer het gaat om grote (infra-)projecten. De overdracht van een project, zéker bij grote infrastructurele bouwprojecten, is veelomvattend en complex; alle informatie moet compleet en juist van de projectorganisatie naar de beheerder overgaan. De beheerder wil weten welke nieuwe zaken hij vanuit het project ontvangt en wát hij precies nodig heeft aan informatie vanuit het project om goed beheer te kunnen voeren. Hij moet ervan uit kunnen gaan dat de over te nemen technieken compleet en juist zijn. Zonder kaders en structuur is een dergelijke overdracht een onmogelijke taak en dus vereist dit een heldere werkprocedure.

Lees meer

Contact